Прекрасна инициатива на Библиотека „Родина“ за Деня на доброволеца днес

Днес отбелязваме 5 декември – Международния ден на доброволеца  в цялата страна.

И доброволците на библиотека „Родина“, членове на Националния алианс за работа с доброволци от 2013 година (НАРД), празнуват – като истински доброволци при своите приятели от ДЦ “Св. св. Козма и Дамян“. Традиция е да бъдат гости в отворените Коледни работилници и разбира се, да бъдат първи в гостуването.

Заедно с Дарина Славчева – трудо терапевт, те помагат на потребителите на Центъра в изработването на коледни предмети за предстоящия базар.

За активна дейност през цялата година Ива Петкова, Нина Недева и Миглена Манолова  бяха удостоени със званието „Рицар на добрата воля“ от НАРД – признание за тяхната отдаденост и ентусиазъм в кампанията „Великден за всеки – дари празник за баба и дядо“.

Димитринка Златева – координатор на доброволците в библиотека „Родина” ги „посвети“ в званието „Рицар на добрата воля“, а Слава Драганова – директор на библиотеката, им връчи приза и почетната плочка. „Да си доброволец е въпрос на личен избор. Благодаря Ви, че избрахте да дарявате своя труд на библиотека „Родина” и нейните каузи! Благодаря, че ви има и че можем да разчитаме на вас! Бъдете здрави и удовлетворени от това, което правите с усмивка и от сърце!” – каза Слава Драганова.

Като фон в едно се сляха аплодисментите на потребителите и песента „Дано“ на Богдана Карадочева – „…Дано до всяко едно същество застане поне още едно…”.

През 2018 година 22 доброволци – 13 ученици и 9 възрастни, дариха над 253 часа от свободното си време за осъществяване на проявите на библиотекта по проект „Учим се и растем заедно”, подкрепен от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл  България „Ти и Lidl за по-добър живот“. В груповите занимания по програмите „Играя и се уча” и „Лятна детска академия” (за деца от 0 до 6-годишна възраст и за ученици от началната степен) най-активно се включиха Светла Димова – учител в СУ „Иван Вазов“, заедно с възпитаниците на същото училище Миглена Жекова и Биляна Ненова – ученички в 7 клас, и Иван Петров – ученик от 11 клас.  Те също получиха своите награди и признателността на библиотечния екип.

Долап.бг