Съборът „Богородична стъпка“ е една от номинациите на Стара Загора в третите Годишни награди в туризма

„Национален Тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“- Стара Загора е една от номинациите от града ни в третите Годишни награди в туризма на Министерството на туризма.

На 5 ноември 2018 г. в 24:00 часа приключи кампанията за кандидатстване. В Министерството са постъпили 132 кандидатури, от които по-късно са селектирани и одобрени от комисия 125 – според критериите на състезанието.

Имената на одобрените финалисти са публикувани на сайта на конкурса http://www.tourismawards.bg, където са поместени също всички подробности и изисквания за участие в конкурса. Там ще протече и самото гласуване. Може да гласувате за номинацията на Стара Загора в категория „Духът на България“ и да разгледате и гласувате за останалите номинирани.

За Община Стара Загора като „Община на 2018 г. за културно-исторически туризъм“ може да гласувате тук: https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/

За обект от Стара Загора в категорията „Изборът на българите“ може да гласувате тук: https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/

Както и в предните два конкурса гласове се приемат за 16-те категории: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновация“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“; „Община за планински туризъм“; „Община за морски туризъм“; „Община за балнео- и СПА туризъм“; „Община за културно-исторически туризъм“.

Победителят в 16-ата категория – Голямата награда „Изборът на българите”, се определя според гласовете за обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма.

Годишните награди, организирани от Министерството на туризма, популяризират постиженията на отрасъла, представяйки различни дестинации, събития и забележителности. Целта на конкурса е също да изтъкне приноса на всички, полагащи усилия  за устойчивото развитие на туризма в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Състезанието стимулира и въвеждането на иновативни/добри практики, които повишават качеството и конкурентоспособността на българските туристически услуги и продукти.

Чрез онлайн вота ще се избират непосредствено победителите в отделните категории. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Експерти ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември 2018 г. в 24:00 часа. 

Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември 2018 г. в София.

Уляна Кьосева