Дядо Коледа очаква писмата на малки, големи и още по-големи деца

„В навечерието на Коледните празници, за 23-та поредна година „Български пощи“ ЕАД организира конкурс за най-добро, оригинално и атрактивно писмо до Дядо Коледа. В него могат да участват не само деца, но и възрастни. Единственото условие за участие в конкурса е правилно да бъде изписан адресът на подателя и писмото да бъде таксувано с марка от 0.65 лв.“ Това съобщи за dolap.bg Румяна Генчева, специалист от Областната пощенска станция в Стара Загора.

Срокът за изпращане на писмата е от 12 ноември 2018 г. до 12 декември 2018 г. В навечерието на Коледа всички писма ще бъдат оценени от специално жури, като най-добрите ще получат коледни подаръци.

Няма възрастови ограничения, т.е. писмо до Дядо Коледа могат да бъдат изпратени от дечица от една до 101 години.

„Даваме възможност на всички участници да проявят творчество, обясни г-жа Генчева. – Могат да се влагат рисунки, апликации, авторски стихчета и послания, ръчно изработени дребни сувенирчета и всичко, което пожелаят. Моите наблюдения през годините са, че децата и възрастните са много изобретателни, влагат много любов, талант и творчество при написване на писмата, илюстрират ги красиво, а текстовете са много вълнуващи. Класирането прави единствено и само лично Дядо Коледа“.

През последните години броят на писмата, които се изпращат се увеличава. За миналата Коледа писмата от Стара Загора да били повече от 300, а за цялата страна над 13 000.

Писмата могат да бъдат адресирани само „За Дядо Коледа“. Служителите от „Български пощи“ са само добри помощници на добрия старец.

Най-важно е адресът на подателя да бъде изписан точно и четливо и да бъде спазен срокът.

Росица Ранчева