Коледните и новогодишните базари в Стара Загора започват от 1 декември

В Стара Загора тази година коледните и новогодишни базари започват от 1 декември 2018 г. и продължават до 7 януари 2019 г. включително, съобщават от Пресцентъра на Общината.

В парк „Пети октомври“ ще бъдат разположени 13 дървени къщички с площ по 6 кв.м. В централната част на града места за организиране на базари са определени още на тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, ул. „Августа Траяна” и бул. „Патриарх Евтимий” пред Младежкия дом.

В западната част на града също ще има коледни базари: северозападно от подлеза в кв. „Трите чучура“ център, южно от бул.“Цар Симеон Велики“ № 39 и северно от бул.“Цар Симеон Велики“ № 2. В кв. „Железник” базарите ще се разположат на ул. „Загорка” до автобусна спирка № 1, на ул. „Младост” до кафене „Съни” и на ул. „Ген. Иван Пашинов” до блок 37, а в кв. „Зора” – на централния площад.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешено да се продават само детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия.

Забранена е продажбата на цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18% vol, пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заявления за участие в коледните и новогодишни базари се приемат от 8:30ч. на 14 ноември 2018 г. до 17:30 ч. на 28 ноември 2018 г. (вкл.) в административните бюра. Таксите за ползваната площ се заплащат в касите на административните бюра и в касата на Община Стара Загора.

Заповедта на кмета и определените места за продажба на коледни елхи на територията на град Стара Загора са публикувани на официалната страница на Община Стара Загора – https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/mesta-za-organizirane-na-koledni-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-grad-stara-zagora

dolap.bg