Участвай на живо в оперното приключение „Musica al Vivo“

„Musica al Vivo“ е новият атрактивен проект на Държавна опера – Стара Загора, който ще се реализира съвместно с екипа на Парк-Хотел „Стара Загора“! На 23 ноември от 19:00 часа почитателите на оперното и балетното изкуство ще бъдат въвлечени в необичаен спектакъл, в който без репетиция ще станат действащи лица и дори изпълнители в класическа оперна постановка. По желание всеки зрител ще може да си избере предварително сценичен костюм от богатия гардероб на Старозагорската опера и да се превърне в персонаж от действието и атмосферата на операта „Травиата“ от Джузепе Верди и на оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус. Фрагменти от класическите шедьоври ще бъдат представени на няколко сцени сред роматничната обстановка на залите „Орфеида“ и „Кибела“ в петзвездния комплекс.

„Така гостите на спектакъла ще се окажат на самата сцена, на една ръка разстояние от изпълнителите, ще могат да се разхождат между персонажите, превъплъщавайки се в избран от самите тях драматичен образ“, обясни идеята си авторът на проекта Огнян Драганов, директор на Държавна опера – Стара Загора.

Освен на фрагменти от „Травиата“ и „Прилепът“ гостите на необичайното представление ще се насладят и на класически балетни платна, избрани балетни дуети и ансамбли от балета „Дон Кихот“, които ще бъдат представени от солистите, хора, балета и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. И за да почувстват атмосферата на автентичния парижки локал, в който се развива историята на влюбените герои, гостите на вечерта ще дегустират висококачествени вина от лимитирани серии и подбрани коктейлни хапки и комплименти. А след края на артистичната програма събитието ще продължи с изискана вечеря в зала „Тервел“ и изпълнения на подбрана салонна музика.

„Musica al Vivo“ ви очаква в петъчната вечер на 23 ноември в зала „Орфеида“ и зала „Кибела“ на Парк-Хотел „Стара Загора“. Билети за спектакъла се продават на касите на Държавна опера – Стара Загора и на рецепцията на парк-хотела.