Инж. Петьо Колев Вълчев е учител на 2018 г.

Строителният инженер Петьо Колев Вълчев – преподавател по сградостроителство, строителни материали и техника на строителството в ПГСАГ „Лубор Байер“ Стара Загора е учител на 2018 г. Това обяви на 31 октомври т.г. на церемония по връчване на наградите на изявените ученици от конкурса на Научно-техническия съюз председателят му доц. Владимир Заманов.

Конкурсът се организира и провежда за 26-та поредна година. Той е за изявени ученици, успешно класирали се на международни, национални и регионални олимпиади и състезания по математика, информатика, физика и химия, бизнес проекти, архитектура, електроника, строителство, дизайн и др.

Първа награда за постижения на международно ниво се присъди на Калоян Юлиянов Цветков – десетокласник от ППМГ „Гео Милев“ за първо място на финалния кръг на Петото международно състезание „Математика без граници“.

Три втори награди за постижения на национално ниво се присъдиха на Цветомир Кирилов – ХІ клас от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ за второ място в Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда; Сивлия Петрова – ХІ клас ППМГ “Гео Милев“- за второ място в ХV Национално състезание „Турнир на младите физици“ във Враца и трето място на Национално състезание „Физика – инженерство – технологии“ в Пловдив; Калоян Радоев – ХІ клас от ПГСАГ „Л. Байер“ за първо място в състезателната дисциплина „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ на Панорама на професионалното образование в Пловдив.

Пет са третите награди за постижения на регионално ниво на: Иванина Георгиева – ХІ клас ГПЧЕ „Ромен Ролан“ за трето място на областния кръг на Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда и участие в 50-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда във Варна; Дария Бинева – ХІ клас ППМГ „Гео Милев“ за първо място в конкурс за изработване на мултимедийни продукти на тема „Игрите на миналото“; Отбор в състав: Димо Диневски и Иван Желев – ХІ клас от ПГСАГ „Л. Байер“ за трето място в Национално състезание по професионално направление „Строителство“ в състезателна дисциплина „Сухо строителство“; Емануел Тенев – ХІ клас на ПГСАГ „Л. Байер“- за второ място на регионалния кръг от Националното състезание по професионално направление „Строителство“ в състезателна дисциплина“Облицовки и настилки“ на Панорама на професионалното образование; Валентин Трифонов – ІХ клас на ПГЕ „Джон Атанасов“ за първо място в състезание по английски език English is a piесe оf cake.

В навечерието на Деня на народните будители, доц. Заманов приветства младите хора и преподавателите и им пожела успехи в училище и в по-нататъшната реализация.

Росица Ранчева