Втори графичен форум с изложба и уъркшоп в Стара Загора

На 1 ноември 2018 г., четвъртък, от 18:00 часа в Зала „Байер“ – Стара Загора се открива изложбата, основна проява на Втори Графичен форум – Стара Загора 2018. Организатори на проявата са Община Стара Загора и Представителство на СБХ в града, а главният координатор е заместник-председателят на представителството, младият художник Милен Алагенски.

„В изложбата са включени 56 творби от 33 автори от цялата страна – Плевен, Варна, Сливен, Ямбол, Горна Оряховица, Казанлък, от преподаватели във Великотърновски университет и от Художествената академия в столицата. Община Стара Загора осигурява 3 награди за отличени творби от специално жури. Наградените ще подарят по една своя творба, която остава във Фонда на Художествена галерия-Стара Загора“ – информира Милен Алагенски.

На 14 ноември когато изложбата ще бъде закрита, ще се проведе уъркшоп с Румен Райков, който ще представи своята печатарска колекция и ще демонстрира най-новите техники за печатане на графика. Румен Райков е роден в Хасково през 1974 година. Завършва графика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където е технолог на учебната база по литография. Участва в общи и международни изложби за графика, биеналета и триеналета. Негови работи са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Заповядайте на откриването на изложбата на Втори графичен форум – Стара Загора 2018 – на 1 ноември, четвъртък от 18:00 часа в Зала „Байер“!

Уляна Кьосева