Цигуларката Димитринка Панайотова в „Отличниците на България“

В началото на месец май тази година националният всекидневник „24 часа“ стартира за втори път кампанията „Отличниците на България“. Кампанията има за цел да открои красивите умове на страната ни. Тези деца, които ни карат да се гордеем с постиженията им в науката и по международни състезания. „Целта на вестника е да покаже, че в България има достатъчно умни и знаещи деца. Такива, които постигат значими успехи с ума си, а не с мускули и арогантност. Деца, които са желани от всеки университет по света. С “Отличниците на България” искаме да разкажем техните истории като пример за следващите ги“ – казват организаторите.

В първото издание на кампанията попаднаха 54 талантливи български деца, международни медалисти и бъдещи научни светила по математика, физика, химия, астрономия, езици и бизнес. Второто издание „повтаря“ картинката – отново математици, физици, химици, биолози… леко изключение с отличник по история, приет в Принстън, както и с ученичка, спечелила международен конкурс с есе за световната политика.

Във второто издание на кампанията обаче има и изненада и тя се казва Димитринка Панайотова, най-младият щатен цигулар в България, артист-оркестрант в Държавна опера – Стара Загора и абитуриентка в НУМСИ “Христина Морфова“. Димитринка беше представена на цяла страница във вестника от кореспондента на „24 часа“ в Стара Загора Ваньо Стоилов.

Единствен ученик с цигулка в цялото училище, Димитринка ще бъде и единственият отличник с цигулка и на церемонията на 30 октомври в НДК, където всички представени в кампанията ще бъдат наградени от редакцията.

Интервютата с отличените в кампанията тази година деца може да видите тук https://www.24chasa.bg/novini/6186986/

Много се радваме за теб, Диме!

Приятелите ти от Долап.бг