Приказен празник „Даровете на есента“ в Детска градина „Светлина“ – Стара Загора

С приказен празник „Даровете на есента“ малчуганите, техните родители и учителите от Детска градина „Светлина“ на 11 октомври откриха и творческия сезон 2018/2019 г. за любимата детска градина, в която възпитаниците получават солидно образование и в областта на изкуствата, природосъобразния и здравословен начин на живот.

В началото на тържеството баба Кратунка от с. Кратунково (в ролята актрисата Елена Азалова) пристигна, за да разбере кои са най-полезните плодове и зеленчуци, отглеждани в страната ни. Гостенката установи, че на територията на тържеството се намират няколко интересни махали с имената: Пиперково, Ябълково, Гроздарево, Крушово, Дюлево, Тикварево. Жителите на махалите (децата от различните групи в градината) отговаряха на въпросите на баба Кратунка за различните плодове и зеленчуци и участваха в надиграване на ръченица по махали. Имаше и състезание на Големите от махалите (родителите) – кой най-далеч ще търкулне ябълка, кой най-умело ще прескочи тиква и други разни такива.

Малките възпитаници на „Светлина“ изпълниха различни части от мюзикъла „Немитата круша“, подготвени под ръководството на Маргарита Шоселова, която от тази учебна година е и музикален ръководител в градината.

В състезанието участваха и кметовете на махалите (преподавателките в детската градина). Те пък правиха надвикване и заслужиха овациите на малки и големи. Накрая всички участници и гости на празника „Даровете на есента“ бяха поздравени от новата Вокална група на „Светлина“.

Връх на емоциите бе специалният край на тържеството, в който участваха всички:

Погледни насам,

Погледни натам,

Огледай се в света голям.

На Земята-Майка ти се поклони,

Небето синьо прегърни.

На слънцето се усмихни

И тези думи повтори:

„Мила Родино, ти си земен рай!

Твойта хубост, твойта прелест –

Ах, те нямат край!“

Всички предстоящи прояви в Културния календар на „Светлина“ обещават още много весели, пъстри, красиви и зареждащи празници!

Уляна Кьосева