183 малчугани започнаха новата учебна година в „Детски рай“

183 дечица завинаги ще запомнят началото на новата учебна година в детска градина No 66 „Детски рай’’. Събитието беше впечатляващо не само за тях, но и за родителите им.

Празникът започна още сутринта при приема на малчуганите.

Уау, еха, иха, уау… Това бяха възгласите от прекрасната изненада. И двата входа бяха преобразени в арки, празнично украсени с цветя и балони. От загадъчни сандъчета, всеки родител изтегли късметче – красиво пожелание за своето дете. След като го прочете, тръгва по алеята, като следва белите стрелки. Те го отвеждат до две амфори, намиращи се до затворена кутия. В нея те поставят пожеланието.

„Раздавай радост, красота, твори любов и доброта“! „Създай усмивки и надежда, щастлив бъди сега“! „Радвай се на всеки час и нека детството е винаги със вас“! „Нека първият учебен ден да бъде най-вълнуващ и незабравим“! Това са само част от пожеланията, които…ще стане ясно по-нататък.

И така. В 9:30 ч. най-мъничките сладурченца от първа група „Мики Маус“, заеха позиции в двора на градинката. До тях се наредиха „барбароните и „слънчовците“ от вторите групи, „Приказки безкрай“ и „Усмивки“ – от третите групи и „бонбоните“ от подготвителната група.

Директорката Силвия Стоянова пожела на дечурлигата игри, танци, усмивки и веселби, а на най-големите – абитуриентите“ от подготвителната група – вълнуващи срещи с буквите и числата.

На колегите си г-жа Стоянова пожела екипът да е все така единен и успешен. Тя благодари на родителите за доверието, да поверят най-скъпите си съкровища – рожбите си, за отглеждане и възпитание.

В концерта- спектакъл изпълнен от Подготвителна група No 6 ,,Бонбон“, се включиха още Александър Фу и Грета Тонева от клуб по спортни танци и зумба ,, Меджикстеп’’, деца от спортен клуб по художествена гимнастика ,, Берое” при това със специалното участие на бъдещата надежда в спорта Калина Траянова.

Кулминацията на празника беше отварянето на голямата цветна кутия и пускането на гълъбчета в небето, които ще сбъднат пожеланията за всяко дете и за градинката като цяло.
Последваха още изненади, но този път за най- малките от новата първа група ,,Мики Маус “. Всички 25 дечица получиха ръчно изработени подаръчета, украсени с детелинка от подготвителна група. И не само това. Батковците и какичките ги хванаха за ръка и ги въведоха в детската градина. На входа за „добре дошли“ ги посрещнаха с питка и мед.
Освен с интересното откриване на първия учебен ден на 17 септември 2018 г. ДГ 66 ,,Детски рай” стартира с ново лого. Преплетените шестици и втъканото в тях сърце символизират новото, успешно начало и любовта към децата и професията на учителя.

Росица Ранчева