897 ученици на ОУ „Кирил Христов“ със самочувствие започнаха новата учебна година

В слънчевото утро на 17 септември 2018 г., бе поставено началото на новата учебна година в ОУ „Кирил Христов” Стара Загора. По традиция това стана с посрещане на училищното знаме, издигане на родния трибагреник и знамето на Европейския съюз и с изпълнение на училищния химн.

139 първокласници за първи път прекрачиха прага на най-красивото, уредено и иновативно училище в областния град. В него вече се обучават 897 ученици от 1 до 7 клас.

Една от прекрасните изненади за учениците от І и ІІ клас са обновените класни стаи, коридори и фоайета в съответните корпуси.

В нашето училище имаме такъв надпис: Учител казва на ученик „Помогни ми да се възвисим!“ Така започна празничните си слова директорът Господин Балъкчиев. И продължи: “Но за да стане това факт, всеки ученик трябва да положи максимални усилия. Защото само образованият човек има светъл и ползотворен път в живота си“.

Директорът сподели, че за всички възпитаници на школото са създадени най-добри условия за пълноценен учебен и творчески процес. И който се учи, той ще сполучи!

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Красимир Червилов, Донка Вътева – представител на Община Стара Загора, Мария Цоловска – старши експерт в Регионално управление на образованието (РУО) Стара Загора, Галинтин Караславов – директор на Държавен архив Стара Загора и Даниела Колева – председател на Обществения съвет към училището. Те отправиха благопожелания за здраве и много нови успехи. Красив поздрав отправи и майка на първокласник.

ОУ „Кирил Христов” получи специален поздравителен адреси и лично обаждане по телефона от Емил Христов – зам.-председател на Народното събрание и приятел на училището.

В поздравителния си адрес кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров пожела на всички ученици да пазят традициите на своето училище, да умножават успехите му и да получават всеотдайността на преподавателите си.

Изключително приятна изненада за директора на училището и за целия колектив бе получената грамота от началника на РУО Татяна Димитрова за дългогодишно и ползотворно междуинституционално сътрудничество и партньорство.

Учениците от 1 и 4 клас представиха стилен музикално-поетичен концерт пред своите съученици, учители, родители.

Екипът на Основно училище „Кирил Христов”, пожелава на всички ученици и родители здраве и благополучие през новата учебна година, духовни сили и воля за нови успехи.

Росица Ранчева