Кметът Живко Тодоров се включи в кампанията “Да изчистим България заедно 2018”

За поредна година Община Стара Загора подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”. Предвидените за почистване места на територията на общината по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини. Днес в почистването на район по пътя за Дъбрава, заедно със служителите на общинската администрация се включи и кметът Живко Тодоров. Около 80 общинари, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов събраха над 140 чувала с отпадъци. Зам.-кметът Иванка Сотирова и персоналът на новоремонтираната ДГ № 58 „Звездица“ почистваха сградата и двора на детското заведение.

Общо 15 села от община Стара Загора заявиха желание да участват в кампанията за есенното почистване. Местните кметове са създали необходимата организация, раздадени са чували и ръкавици. Почистват се паркове, градини и детски площадки.

Още вчера директорката на училището в Хан Аспарухово Станимира Димова организира персонала и родители, които почистиха школския двор и сградата. Бяха събрани 60 чувала отпадъци.

Около 20 души от Туристическо дружество „Сърнена гора“ чистиха днес района на р. Бедечка и езерото. Много граждани заявиха готовност и организация за почистване на междублокови пространства в града. Двайсет души от Фенклуб „Берое“ също чистиха избрано от тях пространство между блоковете.

Вчера директорът на СОУ „Христо Ботев“ Александър Буров организира група от 20 души, които събраха от двора и училището около 8 куб. м отпадъци.

За провеждането на кампанията тази есен Община Стара Загора  осигури 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които са предоставени на желаещите граждани от административните бюра по райони от 8:30 часа до 17:30 часа.

Днес и утре достъпът до депото на Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора, до с. Ракитница е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на инициативата отпадъци, вкл. за частни транспортни средства.

Желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други).

Днес и утре операторът на депото приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.