В Стара Загора 1415 първокласници прекрачват прага на училището

Общо 1415 старозагорски малчугани ще прекрачат за пръв път прага на училището на първия учебен ден в Община Стара Загора. От тях 1168 ще се обучават в общинските училища в град Стара Загора, а останалите в училищата по селата.

Във всички училища са се постарали да превърнат в празник първия учебен ден на новата учебна 2018/2019 година. Тържествата ще се провеждат в дворовете на училищата.

Класните стаи за първолаците са вече подредени и украсени. На чиновете пакети с нови учебници и тетрадки очакват най-малките ученици.

И тази година те получават книжки от Община Стара Загора и специални тетрадки от любимия на старозагорци Професионален футболен клуб „Берое“.

Над 14 500 са учениците, които ще се обучават в общинските училища тази година.

Кметът Живко Тодоров е изпратил до всички ученици поздравителен адрес, в който се казва:  „Помнете, че ако искате да успеете трябва да бъдете  трудолюбиви и търпеливи, делови и организирани. Забравете колебанията и съмнението в себе си, за да оправдаете  доверието на своите учители и родители.  Трупайте знания неуморно, за да имате куража да се справяте с трудностите. Вървете напред смело и решително!“.