Безплатен градски транспорт за ученици и студенти на първия учебен ден в Стара Загора

За поредна година градският транспорт в Стара Загора ще е безплатен за всички ученици и студенти за първия учебен ден – 17 септември 2018 г., съобщават от Пресцентъра на Общината.

Инициативата е на кмета Живко Тодоров. Това е и жест към всички учащи се, с пожелания за здрава и успешна учебна година. От възможността могат да се възползват 17 600 деца, от които 1400 първолаци и над 9000 студенти от Тракийския университет.

Преди първия учебен ден са освежени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Местата за пресичане са обозначени със съответната вертикална пътна сигнализация, която да гарантира безопасността на учениците.

Община Стара Загора отправя призив към всички водачи на пътя: „Да пазим децата, не само когато се очаква голямо оживление около училищата и детските градини, а всеки ден, защото това е наша отговорност!“

Община Стара Загора напомня за възможността при пътуване учениците и студентите редовно обучение да ползват месечни абонаментни карти за цяла градска мрежа на стойност 10 лв.
dolap.bg