Стотици пяха на откриването на Бирфеста в Стара Загора

С качествено пиво и български рок снощи бе дадено началото на традиционния бирен фестивал в Стара Загора. Тази година той се провежда  в парк „Загорка“ (поляната, източно от магазин ЛИДЛ). Стара Загора отново е Столица на бирата до 8 септември.

Още в 19:00 часа най-нетърпеливите любители на пенливата напитка окупираха поляната и дадоха ударно начало на феста. Млади и стари дойдоха да се повеселят с чаша бира и качествена музика.

Публиката избухна, когато на сцената се качиха легендарните Васко Кръпката и Подуене блус бенд. Старозагорци отдадоха заслужена почит на певеца, викайки го на бис. Култовата песен „Кучето на крайния квартал” повдигна още повече градусите на настроението на поляната. Най-върлите рокаджии припяваха смело, отдавайки се на музикалното удоволствие.

„Добре дошли в Столицата на бирата. За четвърти път правим бирен фестивал. Тази година той е на новото място и мисля, че неговият дом е тук. Постарали сме се да подготвим  богата музикална програма. Забавлявайте се в четирите дни на Бирфеста”, пожела Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

„Доброто е тук. Благодаря на Община Стара Загора, че вече четири години е наш партньор. Доброто намери своето място. Наздраве, наслаждавайте се на хубавата музика и най-доброто предстои”, каза Катерина Миланова от пивоварната „Загорка”.

Поляната остана пълна, въпреки дъжда, и публиката отново избухна при появата на БТР. Рокаджиите и този път доказаха класата си, изпълнявайки хитовите си парчета, за радост на почитателите си.

BEERфестът е под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“, затова е предвидена безплатната автобусна линия, осигурена от „Загорка“ АД, във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа. Линията ще се движи на  30 минути, с начална точка Парк „Загорка“ и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да се ползват до мястото на фестивала са № 3 и № 36.

Днес на празника на Съединението на BEERфестът ще чуете Деси Добрева и DIA, сръбските „Guns’N’Roses Real Tribute“ и „Queen Real Tribute“.

В заключителната вечер – 8 септември (събота), на сцената ще се качат едни от най-любимите български изпълнители – Васил Найденов и Силвия Кацарова.

Организатори на фестивала са Община Стара Загора и пивоварна Загорка, а партньори са хотел „Сити“, „КЕН“ АД и магазини „АЯКС“.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за BEERфестът може да се намери на страницата във Facebook:  https://www.facebook.com/thebeerfest