Живко Тодоров открива благотворителен мач в подкрепа на студентски театрален фестивал

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие благотворителен мач на професионалния отбор на „Берое“ срещу дрийм тийм от театрални и кино актьори. Събитието „Актьори срещу „Берое“ е организирано от Международния студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”, а целта на срещата е да се съберат средства за осъществяването на второто издание на феста през април 2019 г. Днес е първата тренировка на отбора на Актьорите, като треньори на селекцията ще бъдат Петко Петков и Ваня Джаферович.

Фестивалът е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач, реализиран с подкрепата на кмета на Стара Загора, се ражда от живота на самия Данаил, който е бил част от юношеския тим на “Берое”, докато не намира по-голямата си страст – театъра.

Стадионът под Аязмото ще се превърне във футболна сцена на 09 септември 2018 г. (неделя) в 19:00 ч., когато на терена ще излязат цяло съзвездие от актьори, сред които Станимир Гъмов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиан Вергов и др. Всички те ще премерят сили и ентусиазъм с професионалистите от Стара Загора в епичен приятелски сблъсък, подхранен от много спортен хъс и желанието за подкрепа на фестивала. На самия мач ще има интересни събития, очаква се да участва много популярна личност, която актьорите пазят в тайна.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на МСТФ през април 2019. След големия успех на първото издание на феста, има всички шансове той да се превърне в традиция за Стара Загора и страната.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на eventim.bg, както и от всички офиси на Eventim в страната, бензиностанциите на ОМВ и магазините на Office 1.