Нов конкурс „Аз обичам Стара Загора“ обявява Радостин Танев

„В началото на месец септември 2018 г. по Фейсбук ще обявим второто издание на фото – конкурса „Аз обичам Стара Загора“. Това съобщи за dolap.bg старозагорският народен представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев. „Идеята ни е да надградим пролетния конкурс, който постигна поставената цел. От представените тогава 36 снимки, 15 спечелиха предпочитанията на широката публика. С тях вдигнахме изложба в Народното събрание и в Община Стара Загора. В Парламента показахме и знамената на нашия град герой – копие на Самарското знаме и на Старозагорското въстание през 1875 година, което е предшественик на днешния ни национален трибагреник. На присъстващите на събитието колеги раздадохме фланелки с логото на конкурса, както и много рекламни материали. С инициативата успяхме не само да впечатлим депутатите, но и много от тях станаха истински приятели на нашия град“, сподели Радостин Танев.

Във второто издание на конкурса, пак чрез фотографии, старозагорци ще изберат най-хубавите за тях места. Жури отново ще бъде Фейсбук. Мястото, получило най-много гласове, ще бъде заснето професионално и в максимално голям размер ще бъде поставено в голяма рамка на постоянно централно място. Пред снимката на избраното любимо място, желаещите ще могат да се снимат за спомен. Така ще се ситуира още едно атрактивно място за старозагорска гордост.

Конкурсът ще бъде обявен във Фейсбук след няколко дни и ще продължи до около 22-ри септември. В него могат да участват всички – професионалисти и любители от 5 до 105 годишна възраст. Получените снимки на електронната поща starazagora.konkurs@gmail.com ще бъдат публикувани в личната страница на депутата във Фейсбук – www.facebook.com/tanevradostin/, където ще се гласува за любимо място в града на липите и поетите.

Нужно е участниците да изпратят имената си и телефон за връзка, заедно със снимковите  файлове и подробно обяснение към тях точно кое е фотографираното място и къде се намира.

„Идеята ми е да продължи популяризирането на Стара Загора по всички възможни начини, сподели Радостин Танев. – Убеден съм, че има с какво да се гордеем. Хилядолетната ни история е само една част от причините за гордост и радост. Не е случайно, че градът ни често е даван за пример като модерен и европейски“.

Росица Ранчева