Ремонтират детските площадки в Стара Загора

Почти 50 детски площадки на територията на централната част и кварталите в Стара Загора се ремонтират това лято. За целта са осигурени над 50 000 лв. от общинския бюджет. Извършва се доставка и монтаж на повредени съоръжения за игра и паркова мебел.

През първия етап на строително-монтажните работи ще бъдат ремонтирани 21 детски площадки на обща стойност 19 283,40 лв. Вторият етап обхваща обновяването на 28 места за игра, а количествено-стойностната сметка за СМР е 32 488,80 лв.

Извършва се ремонт на оградите на детските площадки като се монтират  дървени летви и детайли на място на липсващите или счупени такива. Ще се поставят нови врати на детските площадки, подменят се повредените елементи на детските съоръжения. Възстановява се ударопоглъщащата каучукова настилка, кошчета за отпадъци и други елементи.

Някои от ремонтите се налагат заради амортизация на съоръженията, но повечето са за ликвидиране на последствията от вандалски прояви.

Изграждането на нови, безопасни детски и спортни площадки във всички квартали на Стара Загора е записано в Програмата за управление на кмета Живко Тодоров за мандат 2015-2019 година.

Досега по време на неговото управление са изградени над 50 нови детски площадки.