Най-добрите дебатьори се събират в Стара Загора

Второто издание на Националното състезание по дебати „Загорка Open“  2018 г. ще се проведе на 25 август 2018 г., събота, в Стара Загора. Организатор и домакин е клуб „Дебати“ към Центъра за подкрепа на личностно развитие към Община Стара Загора.

Състезанието  събира едни от най-силните дебатьори в страната и се ръководи от най-добрите съдии. В тазгодишното издание участват  12 отбора от клубовете по дебати в София, Пловдив, Пазарджик, Русе  и Сливен.  Главни съдии ще бъдат Румяна Пенева, председател на Асоциация Дебати – България  и Цочо Бошнаков, заместник-председател на Асоциацията http://www.debate.bg/

Форматът на състезанието е Британски парламентарен дебат – предполагащ  разгръщането на спора в две надграждащи се линии – на две правителства и две опозиции. Темите се  избират от съдиите и се съобщават преди началото на всеки кръг. За определяне на победителите ще се играят три кръга с  елиминации и финал.

Състезанието ще се проведе в сградата на Основно училище „Кирил Христов“.  Началото на първи кръг е в 10:00 часа,  финалът ще започне в 17:30 часа.

Припомняме, че младежите от клуб „Дебати“ към Центъра за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора през месец март 2018 г. се представиха отлично на Националния дебатьорски форум в Бургас. На този форум младежите от старозагорския клуб получиха своите членски карти за официалното присъединяване към Асоциация „Дебати“ България.