С изключителен състав Старозагорската опера открива Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“

На 3 август 2018 г. (петък) за втори сезон ще бъде даден старт на Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“. Зрителите ще могат да се насладят на операта „Травиата“, в изпълнение на артистите от Старозагорската опера, на оперетата „Царицата на Чардаша“ и балета „Спящата красавица“, в изпълнение на балета и актьорите на Русенската държавна опера.

По време на фестивала своето майсторство с водещите държавни опери в България, ще представи и видинската Симфониета. Спектаклите ще бъдат представени на открита сцена на площад „Бдинци“. За най-малките ще има две безплатни детски представления, дело на Старозагорската опера, които ще се играят в Крайдунавския парк – „До, ре ми фа, малки пелени“ и „Музичко“. Фестивалът ще продължи до 6 август.

Старозагорската опера открива фестивала със спектакъла на операта „Травиата“ от Джузепе Верди на 3 август (петък), от 21:00 часа. Драматичната история на Дюма-син „Дамата с камелиите“ ще оживее на площад „Бдинци“ в изпълнение на изключителен солистичен състав: сопраното Беса Лугичи от Косово ще изпълни ролята на Виолета Валери, а Ивайло Михайлов ще се превъплъти в ролята на нейния любим Алфред Жермон. На диригентския пулт ще застане Владимир Бошнаков. В ролята на Жорж Жермон ще се представи утвърденият баритон Иван Кабамитов. В спектакъла на операта „Травиата“ участват още Нели Нечева, Ивайло Йовчев, Камелия Стойчева, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Игнат Желев, солисти на балета Анелия Димитрова и Ивайло Янев, хор на Държавна опера-Стара Загора, оркестър „Симфониета“-Видин. Режисьорската адаптация е на Славчо Николов, сценография и костюми Борис Стойнов, хормайстор Младен Станев.

Специалният подарък на Държавна опера – Стара Загора за малчуганите на град Видин по време на второто издание на Летните вечери на операта и балета – „Баба Вида 2018“ е незабравимо музикално приключение със спектаклите „До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на музиката“. Входът и за двете детски представления е свободен!