В Стара Загора – Регионален форум „Бизнесът – сила за добро”

На 20 юни 2018 г. (сряда) от 10:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД на ООН) http://www.unglobalcompact.bg/ организира  Регионален форум „Бизнесът – сила за добро”. Партньори на събитието са Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата – Стара Загора и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, която функционира като част от глобалната мрежа и бе официално прогласена на 6 май 2011 г. от Н. Пр. Бан Ки-Мун – генерален секретар на ООН, е сдружение на компании и неправителствени организации. Основно кредо на членовете на Мрежата е убедеността, че: мисията на човека е да бъде полезен; свободният труд е творчество; само създавайки за другите, можеш да създадеш себе си, и по този начин можеш да бъдеш пример за децата си. Мрежата в България обединява над 30 членове и за краткото време на своето съществуване има разпознаваем облик и създадени колективни проекти с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Членовете на Мрежата създават стил на работа и традиции как да обединят капацитет, за да постигнат ново ниво на Корпоративна Социална Отговорност – КСО 2.0 или Колективна Социална Отговорност. Мрежата не просто спазва десетте принципа на Глобалния договор – с тяхна помощ се стреми към промяна в културата на нашето общество, прилагайки ги творчески към неговите нужди.

Очаква се събитието в Стара Загора да открият Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора и  Красимир Ненов, изп. директор Контур Глобал Марица Изток 3. Kлючов говорител ще бъде Огнян Траянов, председател на БМГД на ООН, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика, председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), създател на интерактивен център за наука и техника TechnoMagicLand. Форумът ще бъде в два панела и добри практики ще споделят: Венелин Добрев, Зара Лаб, uspelite.bg; Даниела Димитрова, „Обществен дарителски фонд“ Стара Загора; Иванка Сотирова, зам.- кмет, Община Стара Загора; Катерина Кирова-Миланова, „Загорка” АД; Надя Синигерска-Бохорова, Контур Глобал Марица Изток 3; Олег Стоилов, Търговско-промишлената палата – Стара Загора; Таня Дикова, Контур Глобал Марица Изток 3. Темите, които ще бъдат засегнати по време на дискусията включват въпроси като: Какво ни носи участието в колективни проекти; Силата на зелените инвестиции; Обединените усилия на бизнеса; Силата на положителния пример; Успешното партньорство с бизнеса.

Входът на събитието е свободен, като се изисква предварителна регистрация на https://docs.google.com/forms/d/1ftFHRfU3i2lB3TCnxloZqdmUJuR4jgKY1ZSzvW6Bs4Q/viewform?edit_requested=true