Теодор Танков, шампионът на Азия по математика през 2017 г. ще участва във World Mathematics Invitational в Сеул – Южна Корея

Със специалната покана на Tsai Kun Lung, председател на журито на World Mathematics Invitational, след българската квалификация, проведена на 28 април 2018 г. в  Стара Загора, от 13 до 17 юли 2018 г. в столицата на Южна Корея ще се състезават четирима старозагорци във финалите на World Mathematics Invitational. Това са:

* Максим Живков – 3 клас от Начално училище „Димитър Благоев”;
* Александър Данчев – 5 клас на ППМГ „Гео Милев“– Стара Загора;
* Мирослав Минчев – 7 клас на ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора
* Теодор Танков – 8 клас на Американски колеж – София.

На 14 юли 2018 г. в Yonsei University в Сеул ще е състезанието по решаване на математически задачи и само час след това са финалите на творческия конкурс WMI Mini Math Creative Competition.

Работите на българските участници са вече в Южна Корея.

Шампионът от Азия оупън  Теодор Танков, ще разкаже на журито на конкурса и на своите връстници, участници в състезанието, за неочакваните срещи с числовата редица на Фибоначи, а вицешампионът от Сингапур 2017 – старозагорецът Мирослав Минчев, ще презентира разработка свързана с Питагоровите числа.

Голямата зала на Hall of Kyung Hee University в Сеул, която побира 4500 души, на 15 юли 2018 г. ще приветства шампионите.

Отново сме в очакване на български успехи, част от които може да са и на старозагорски адрес.

Ето и останалите участници от България:

* Демира Георгиева – ПМГ – Пловдив;
* Иван Николов – ПМГ – Пловдив;
* Камелия Димитрова – ПМГ – Пловдив;
* Марк Киричев – ПМГ – Варна;
* Нури Хасан – ПМГ – Хасково;
* Огнян Огнянов – „Света София” – София и
* Ясен Пенчев – ПМГ -Габрово.

Любомир Любенов