Изложба на детски художествени школи откриват в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа на личностно развитие организират годишна изложба на школите по малка пластика, живопис и приложни изкуства към Центъра. Тя е посветена и на 30-годишнината от създаването на Школата по малка пластика.

Експозицията ще бъде открита на 4 юни в 17:00 часа в зала „Лубор Байер“.

Школата по малка пластика към Центъра за подкрепа на личностно развитие е създадена през 1988 година от Слави Славов, който и досега е неин ръководител. В ателието деца от 5 до 14 години моделират с глина и други пластични материали различни маски, герои от приказки, любими животни, човешки фигурки и всичко друго, което ражда детската фантазия. По-напредналите работят с гипс и дърво. Всяка година децата участват със свои творби в национални и международни изложби и пленери. Много от тях продължават образованието си в художествени училища и висши учебни заведения по изкуства и архитектура. Над 2000 деца са посещавали школата през изминалите години.  Възпитаници на Слави Славов печелят престижни награди от национални конкурси в Казанлък, София, Бургас, Ловеч, Козлодуй, Пловдив, Поморие и др. Имат и много награди от международни изяви в Русия, Беларус, Франция, САЩ, Турция.

По повод 24 май т. г. година школата получи престижната награда „Млада Загора“ на Община Стара Загора в сферата на Култура и изкуство за завоювани призови места в международни и национални конкурси и за формиране на естетически и творчески умения.