Завърши първият випуск на детска градина  „Камбанка“ в Стара Загора

Децата, постъпили в първа група през учебната 2014/2015 година в Детска градина № 6 „Камбанка“, завършиха четвърта подготвителна група и получиха удостоверенията си за задължително предучилищно образование.

На 20 септември 2014 г. тържествено бе открито новопостроеното детско заведение, в чиято красива, модерна и съвременно обзаведена сграда се обучават 110 деца от 3 до 7-годишна възраст.

„Като всяко съзидание, началото беше изпълнено с много усилия, с ентусиазъм, с вълнения и преди всичко с отговорност дали ще успеем да превърнем новата детска градина в успешно функциониращо учебно заведение, което да изпълни очакванията на децата и родителите.  – Мисията, която си поставихме тогава, бе да превърнем детската градина във втори дом за нашите възпитаници, в който те да се чувстват обичани, обгрижени, спокойни, позитивни и щастливи  така, както в семействата си. През тези четири години децата израснаха физически, умствено и емоционално пред нашите очи. За тяхното развитие, обучение и възпитание най-голям принос имат Румяна Неделчева и Димитрина Иванова, учители на Четвърта група, както и Николина Койнарска и Вероника Овчарова, учители на Четвърта „а“ група“, обясни  Росица Стоянова,  директор на детското заведение.

На празничните тържества децата от двете подготвителни групи показаха пред своите родители какво са научили в детската градина и обещаха винаги да помнят, откъде е припламнала искрицата на знанието и къде са създадени първите приятелства.