Старозагорци – с блестящ финал на международната олимпиада в Хонг Конг Второкласникът Йоан Михайлов с четвърто златно отличие за пет месеца

На 12 май 2018 г. в Стара Загора, София и Варна се проведе българската квалификацията за класиране във финала на Хонгконгската международна олимпиада по математика за ученици (HKIMO), който ще се проведе на 1 септември 2018 г. в Хонг Конг. В състезанието се включиха и ученици от Стара Загора. Златен медал от квалификацията заслужи Йоан Михайлов от 2 клас на СУ „ Максим Горки“, който тази година спечели златни медали и от Сингапурската олимпиада, от квалификацията за Азия оупън и за Световното състезание за иновации в Сеул – Южна Корея. Йоан Михайлов ще ни представя във финала на Сингапурско – азиатската олимпиада, като един от 10-те класирали се в квалификациите български ученици. Сребърни отличия заслужиха Любен Карбанов, Михаил Михов и Христо Георгиев – и тримата от ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, както и Симеон Бъчваров от СУ „Максим Горки”.

Бронзови отличия за Атанас Вълчев, Никола Кирилов и Пламен Желев – и тримата от ППМГ „Гео Милев“– Стара Загора.

Летният математически маратон стартира с финала на „Математика без граници“ – на 30 юни 2018 г. , продължава в Сеул – Корея, Сингапур , Банкок и финишира в Хонг Конг.

Любомир Любенов

Йоан Михайлов