Поздрав за 24 май от екипа на Държавна опера – Стара Загора

Уважаеми колеги – хора на духа и духовността,

Честит празник – най-светлият, най-красивият, най-българският празник 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!

Нека все така нашите труд, отговорност и вдъхновение се реализират в Изкуството, което създава един свят добър и красив, понякога суров, но винаги – вдъхновяващ! Безсънните нощи над идеята, над словото, над нотите… страхът от провал, но и усещането за летене, за радост и лекота, която те изпълва целия, до краен предел – това е нашият свят, нашият живот! И този свят се създава и сътворява за… един салон с хора, в чиито очи се оглеждат нашите болка и радост. Нашата публика! Поклон и овации за всички вас, които ни обичате и ни подкрепяте с присъствието си!

На 24 май празнуват и хората на просветата, на науката, читалищни и библиотечни дейци – днешните безименни будители, повечето от тях встрани от светлината на прожекторите, но сърцати, съвестни и неуморни.

Нека е свят и честит всеки труд на нивата на Духовността! Нека тази нива „ражда“ хора с ум, душа, сърце и очи за красивото и доброто!

Честит празник!

От екипа на Държавна опера – Стара Загора