Революция в храненето се състоя в Основно училище „Кирил Христов“ – Стара Загора

Под девиза „Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар“ на 18 май 2018 г. ОУ,,Кирил Христов“ Стара Загора проведе „Ден на революцията в храненето”.  Събитието е част от глобалното движение „Food Revolution” на известния английски готвач Джейми Оливър и е организирано от фондация „За храната“.

Родители и ученици от 1 ,,г“ клас заедно със своите  учители  Цонка Янкова и Мария Вълчева, отбелязаха световния „Ден на революцията в храненето”. В рамките на два учебни часа доброволци на организацията представиха и организираха атрактивни прояви, свързани със здравословното хранене и здравословния начин на живот на децата.

Във втората половина на открития урок малките кулинари участваха в ,,Кулинарна работилница“. В нея те готвиха по рецепти, специално изготвени от известни професионални готвачи, популярни кулинарни блогъри и специалисти в областта на храненето. Целта е децата да опитат полезната за тях храна, да се научат да я приготвят и паралелно с това да се запознаят с ползите от консумацията на плодове и зеленчуци и вредата, която могат да нанесат прекомерната употреба на тесто и захар.

Георги Димитров