Първо място на ВС „Усмивки“ при НЧ „Родина“ – Стара Загора

Вокална студия „Усмивки” при Народно читалище „Родина” – Стара Загора завоюва първо място в Трета възрастова група на Петия Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, гр. Велико Търново (4-6 май 2018 г.).

Пети Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ се проведе на 4 и 5 май в старата столица. Участници от страната и чужбина, рекорден брой над 300, се състезаваха в две направления: вокални и инструментални изпълнители.

Конкурсните програми се проведоха в две зали, като за инструменталистите в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а за вокалните изпълнители Дворец на културата и спорта „Васил Левски“. Нелина Църова – директор на дирекция култура и туризъм към Община Велико Търново пожела успех на младите участници на откриването.

Тази година, освен конкурсната програма се състояха и множество съпътстващи събития, сред които клавирни концерти, изложба на проф. Александър Танев по случай 90-ата годишнина от рождението му, открити уроци по поп и джаз пеене, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев.