Милена Желязкова е Директор на годината на СБУ

Милена Желязкова, директор на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ е удостоена с почетно то звание „Директор на годината 2018“  на Синдиката на българските учители (СБУ). Почетната грамота и статуетка й бяха лично връчени  днес  от  Янка Такева, председател на СБУ.

В „София Хотел Балкан“ за двадесет и първа поредна година Синдикатът на българските учители връчи наградите на Национален конкурс „Учител на годината 2018“. В заключителния етап на тазгодишния конкурс бяха номинирани общо 74 учители и директори, като измежду тях бяха излъчени победителите в десет направления. По време на церемонията бяха връчени награди на удостоените със званието „Учител на годината“ (27 учители и директори) и на носителите на специалната награда на СБУ (47 учители и директори).

На събитието присъстваха председателят на синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министри на образованието от 2001 до 2017 година, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, изявени научни работници и социални партньори.

„Споделям тази награда с целия Педагогически колектив на Второ основно училище „П. Р. Славейков“, с моите прекрасни колеги. Работим в разбирателство, споделяме общи идеи и ги реализираме за доброто развитие на училището и неговия просперитет. Успехите не закъсняват, когато се работи с желание, всеотдайност, вдъхновение и обич и се  влага много духовна енергия“ – каза на церемонията Милена Желязкова, директор на Второ ОУ „П. Р. Славейков“.

Престижното отличие и е връчено след общински и регионален кръг на конкурса, след подробна анкета, заради нейните качества на лидер, най-висок клас професионална квалификация и като добър социален партньор на СБУ.

Това е огромно признание за ръководството и целия педагогически колектив на Второ основно училище „П. Р. Славейков“, който в юбилейната за училището 2017 година реализира изключителна програма от събития. Същевременно е и оценка за ежедневния труд, професионална компетентност и добро управление на училището, което е предпочитано и обичано от общността. Наградата е и заради успехите на славейковци в различни области на образованието, науката, изкуството, спорта.