Откриват фотоизложба „За да го кръстиш, трябва да се роди“ в Стара Загора

Движение за Национална кауза (ДНК) представя най-емоционалните кадри от Национално кръщене, което се проведе м. г. в различни градове на страната.

Фотоизложбата „За да го кръстиш, трябва да се роди“ е част от второто издание на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България“. Тя ще бъде открита на 12 май от 11:00 часа на централната алея в парк „Пети октомври“ в Стара Загора.

Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в Стара Загора, което се състоя в храм „Свето Въведение Богородично“ на 22 октомври 2017 г.

Инициативата се подкрепя от Община Стара Загора. Официалното откриване ще представлява и информационен ден „на отворени врати“, в който желаещите могат да научат за каузите и кампаниите на ДНК от представителите на организацията и нейният основател, ТВ-продуцентът Андрей Арнаудов.

Кампанията „Направи го за България“ е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.