Ансамбъл „Загорче” представя концерт с програмата на Европейското турне

На 13 май 2018 г. (неделя) от 19:00 часа, в салона на Държавния куклен театър – Стара Загора Детско-юношеският фолклорен Ансамбъл „Загорче” ще представи концерт с програмата на Европейското турне.

„От 19 до 30 май 2018 година, ансамбъл „Загорче” ще предприеме поредното си 44-то концертно турне в Европа. Новата смянa танцьори на възраст от 7 до 11 години ще представят и новата си програма, подготвена специално за тези концерти, които ще започнат от Брюксел и Гент в Белгия, ще продължат в Лондон и графство Кент във Великобритания, и в Амстердам – Нидерландия. Общият състав на участниците е 16 танцьори – момчета и момичета, хоров състав и оркестър – общо 17 момичета и момчета – всичко 33 участника с 90 минутна програма – атрактивна, жизнерадостна и пъстра.
Концертите ще бъдат посветени на 24 май, а участието в Амстердам е в програмата на фестивала „БЪЛГАРИЯ – ЛЮЛКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ”, организиран от Първо българско училище „АБВ” в Амстердам и посветен на българското председателство на Съвета на ЕС.

Венелин Кръстев, ръководител на Ансамбъл „Загорче”

На добър час „Загорче”!

(Билети за концерта на 13 май може да закупите на място, непосредствено преди началото му)