Абсолвенти от НАТФИЗ с представление в памет на загиналите на магистрала „Тракия”

На 4 май 2018 г. (петък) от 19:00 часа в салона на Кукления театър в Стара Загора Абсолвенти от НАТФИЗ ще изнесат спектакъла „По пътя“ (Вечер на класа на проф. Румен Рачев, специалност ІV АКТ), за да почетат загиналите при автобусната катастрофа на магистрала „Тракия“. Една от тях е чаровната Мила Ножделова, ученичка в ГПЧЕ “Ромен Ролан“ – Стара Загора, пътувала, за да гледа представлението, в което участва брат й Георги Ножделов.

„Тъй като тя е пътувала към София, за да ни гледа, ние решихме целият клас единодушно, че това представление вече си е нейно”, заявяват студентите. Затова и класът решава да изиграят спектакъла в града на Мила. Един ден след деня, в който се е родила. Пиесата „По пътя“ е постановка на проф. д-р Любомир Гърбев и ас. Димитър Стефанов.

„Мила винаги е била човек на изкуството, тъй като тя обичаше театъра и киното много повече от мен. На нея отгоре й беше даден много повече талант, отколкото на мен. Беше доста по-свободолюбива”, казва Георги Ножделов. „Това представление е в памет на всички загинали. Благодарим на директора на Кукления театър в Стара Загора Дарин Петков, който ни предостави театъра да изиграем това представление там, също така на тези, които ни помогнаха – Студентския съвет на НАТФИЗ и на ректора проф. Семерджиев”, заяви Георги Мануел.

Представлението е с ВХОД СВОБОДЕН!

Долап.бг