Голям спортен празник организира Второ основно училище „П. Р. Славейков“

При много висок интерес от страна на родителите на бъдещите първокласници във Второ основно училище ”Петко Р. Славейков” тази седмица се провеждат Дни на отворените врати. Всеки един от бъдещите преподаватели на първолаците изнася открит урок със своите ученици, сега в 4 клас, на различни теми. Уроците могат да се посетят свободно, започват в 18:00 ч. в залата на училището. В понеделник началният учител Красимира Тонева представи урок по „Природа и човек” на тема „Земята е наш дом. Пазете я!”. Във вторник темата бе „Групирането на животните” по предмета „Човекът и природата” и бе изнесена от преподавателя Мара Цонева. В сряда Иванка Хаджиева представи урока „Съгласни звукове. Особености и правопис”.

Днес от 18:00 ч. в Актовата зала ще се състои откритият урок на Павлина Балев „Аз и моят клас” в „Час по щастие”. В последния ден от седмицата Илиана Даскалова ще представи със своя клас „В света на книгите” по предмета Български език и литература. През новата учебна 2018/2019 г. Второ основно училище „П. Р. Славейков” ще отвори врати за 5 класа първолаци, които всяка година пристъпват прага с вълнение и трепет. Все още имате шанс лично да се запознаете с бъдещите преподаватели, които са първокласни педагози и личности.

Тази седмица ще завърши с очаквано от всички събитие. На 28 април 2018 г. (понеделник) от 10:00 ч. в Новия парк „Артилерийски” започва Спортният празник „Аз и Ти – срещу насилието”, организиран от Второ ОУ „П. Р. Славейков” и Зонта Клуб – Стара Загора в партньорство с ТД ”Сърнена гора”, СНЦ клуб по софтбол и бейзбол „Войни”, Община Стара Загора,  Тракийски университет – ДИПКУ, Училищно настоятелство при Второ основно училище.

„Основна цел на този проект на Зонта клуб, в който участваме и ние е чрез спорта и колективната игра децата да усетят още веднъж, че всеки от отбора е важен и значим. Важно е да се отбележи, че в игрите участват ученици, които в рамките на един месец  от началото на учебната година нямат нарушения на дисциплината. Този проект подтиква участниците да бъдат по-добри, да бъдат приятели” – споделя Милена Желязкова, директор на училището.

Учениците от 1 до 3 клас ще участват в щафетни игри и спортни занимания като – скачане с чували, дърпане на въже, игри „лабиринт” и „точна топка”. Учениците от 4 клас ще играят „Приятели” – интересна игра по двойки. „Направи бивак” е играта за участниците от 5 клас, а „Ориентиране” – за 6 клас. Най-големите, седмокласниците ще имат софтбол и бейзбол игри и занимания.