Книгата за деца „Приказни истории от три думи“ ще бъде представена в Стара Загора

Да вдъхновява децата да бъдат по-добри и да знаят кои са истински ценните неща в живота. Тази идея стои зад първата детска книжка на Симеонка Илиева (Мони) „Приказни истории от три думи“,която ще бъде представена на 28 април от 11 часа в клуб „Нашето място“ (бул. Ген.Столетов 107). Гост на събитието ще бъде Отец Иван Генов от Храм „Света Троица“.

Мони Илиева казва, че идеята за тази книга дошла от само себе си. Авторката и е учила актьорско майсторство и работи с деца от много време. Започнала като детски аниматор, но постепенно, заедно с децата, се впуснали да измислят заедно различни неща.

„Намерих връзката с децата като благословия, разбирам ги, мога да ги организирам и да се случват интересни неща. Те слушат, искат да правят нещо различно. Аз съм много вярващ човек и през 2016 година, точно преди Великденския пост много силно почувствах в себе си, че имам материал за книга, за нещо, което да остане. Защото всичко минава, а когато човек има натрупани неща в себе си, в това, което прави, в един момент му се иска да остане и след него. То е като някакво много силно желание, че искаш да го направиш, сподели авторката на детската книга“ – казва Мони Илиева. Тя помолила добър приятел да  изпраща по три думички. Написала приказките точно колкото трае постът – за около 40 дни. Изключение е само последната приказка, която се появява през есента на същата година.

„Всъщност те просто си се изляха някак си и станаха доста особени. Може да се каже, че са и християнски, но има и въображение“, разказа Мони и посочи като пример, че в книжката има самолетче, което се откъсва от листа и други изненади за децата.

Във всички приказки става въпрос за Тома и неговата майка, историите са взаимосвързани чрез главните герои, но могат да се четат и самостоятелно. В една от приказките майката разказва история за  стиснатия Макс, който трупал легло върху легло, шкаф върху шкаф, печка върху печка и как този човек се качва на влака за излишни вещи и там се случват разни неща. После попада в едно семейство, където вижда различен начин на живот. Връщайки се обратно, започва да раздава всичките си вещи, като почва от играчките.

В представянето в Стара Загора са предвидени много игри и забавления за децата, които присъстват. „Това преставяне ще бъде посветено на талантите с които ни е дарил Бог. Така че, каним всички талантливи деца да се включат в програмата със стихче, песничка, танц или нещо друго“ – казва Мони Илиева.

Ще има Творческо ателие: „Нарисувай своите три любими думи и ни разкажи приказка“.

Конкурс по танци „Мами канят“ – майките ще танцуват с децата си на различни стилове музика. Аплодисментите на публиката ще определят победителите в играта. Предвидени са  награди за победителите.

Повече за авторката и книгата може да прочетете тук http://blog.storks.biz/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8/

Долап.бг