Пролетен сюрприз поднесе на Стара Загора НЧ „Георги Бакалов“

На 20 април 2018 г. прекрасен песенен концерт с романтичното наименование „Пролетен сюрприз“ поднесе на Стара Загора Народно читалище „Георги Бакалов 1933“. Истински сюрприз бяха професионалните изпълнения на младите гласовити и красиви момичета от Школата по попмузика при читалището с ръководител Марижана Иванова.

Почитателите на попмузиката добре помнят уникалния глас на Марижана Иванова, който по нищо не можеше да се различи от този на великата Лили Иванова. В недалечното минало нейните изпълнения на големите концертни подиуми бяха винаги финални, за да се стигне чрез тях до кулминацията на преживяването. За нейния репертоар се надпреварваха да пишат най-големите български композитори. Записи в Националното радио и дискове и днес се приемат с удоволствие и радост.

И ето че тази витална и много музикална жена, отдадена всецяло на изкуството, предава своята опитност, висока интелигентност и музикална естетика на новото поколение поп изпълнители. Условно казано в първата част на концерта момичетата се представиха с песни от български композитори, което е достоен отраден факт. Много приятно впечатление оставиха Лора Герджикова и Зара Узунова, Ивайла Дукова, Мартина Димитрова, които са възпитанички на школата на Марижана Иванова, както  и Илиана Стойнова и 9-годишната Джулия Калева от Раднево.

Вторите изпълнения на певиците бяха хитове от репертоара на световни имена. Браво на момичетата, които не само се справиха блестящо с тежките парчета, но показаха всичко необходимо за един завършен артист – голям и красив диапазон, дикция, фразировка, сценично присъствие, перфектен стайлинг, култура на поведение.

Красив нюанс в голямата концертна програма внесоха танцьорки от Танцовия ансамбъл „Тракийче“ при читалището с художествен ръководител Росица Христова. С пищните си тоалети те изпълниха танца „Красиви девойки“.

Пролетен поздрав към публиката отправи и гласовитият възпитаник на НУМСИ „Христина  Морфова“ Антонио Дачевски. Много балади и хитове изпя гост-певецът от София Стефан Митров.

Водещата на събитието, елегантната Евгения Пекова, прочете много романтични текстове за пролетта, за любовта, за радостта, за усмивката, за приятелството, за човечността.

Председателят на НЧ „Георги Бакалов 1933“ Таня Михайлова поздрави публиката и изпълнителите с настъпването на животворната пролет и на свой ред пожела здраве, светлина и успешен полет на мечтите.

Росица Ранчева

Снимка Венци Иванов