40-годишнина празнуваха в детска градина № 34 „Райна Княгиня“ – Стара Загора

С весел празник отбелязаха днес 40 години от създаването на детска градина № 34  „Райна Княгиня“ в Стара Загора. В двора на детското заведение се събраха учители, родители, бивши служители, директори на детски градини, които възторжено аплодираха изпълненията на децата от различните групи.

„Избрали сме 20 април за честването, защото тогава е избухнало Априлското въстание и  за пръв път Райна Княгиня е развяла знамето на свободата, ушито от нея. Искаме да покажем уважението си към нашия патрон“, разказа директорката Любка Иванова. Преди дни децата са посетили и Панагюрище, където са се запознали с местата, свързани с нашата история. Според нея, тук децата се възпитават в родолюбие от най-ранна възраст.

Любка Иванова разказа още, че цялата 2018 година е посветена на годишнината от създаване на детската градина и е наситена с много събития. За празника е открита и изложба „Минало и бъдеще“ със снимки от историята на градината и рисунки от настоящите й възпитаници.

„Обещаваме, че ще дадем всичко от себе си, за да растете тук, здрав и щастливи“, категорична бе  Любка Иванова.

„Искам да Ви поздравя с емблематичната дата – 40 години от създаване на детската градина. „Райна Княгиня“ зае много впечатляващо и важно място в подготовката на децата от Стара Загора за училище“, каза в приветствието си Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.  Тя похвали колектива за усилията, които полага за отглеждането на децата, както и за приютяването на  деца от ремонтиращата се детска градина № 58 „Звездица“. Припомни, че за да се случват хубави неща, много важна е и подкрепата на родителите.

Децата рецитираха стихове за Райна Княгиня и изпълниха танц на фона на песента на храбрата българка и турския паша. Млада девойка пък развя знамето на свободата. После децата от всички групи пяха и танцуваха, за радост на родители и учители. Поздрав с хорце към тях отправиха и „гостите“ от детска градина № 58. Празникът завърши с танца „Моята България“.