„БЕЗ ИЗХОД – Изповедта на един наркоман“ – премиера в Кукления театър

На 26 април  от 19 часа в Държавен куклен театър-Стара Загора е премиерата на пиесата „БЕЗ ИЗХОД – Изповедта на един наркоман“. Режисьор е Цвети Пеняшки, музиката е на Станимир Михайлов и Цвети Пеняшки, участват актьорите от трупата Деница Янакиева, Латина Беровска, Татяна Андреева, Калоян Георгиев, Любен Чанев. Пиесата е съвместен проект на Инер уил клуб – Стара Загора и Държавен куклен театър-Стара Загора.
По статистически данни възрастта за първия прием на дрога е около 12-13 годишна възраст. Наркотиците правят човека обречен на безкрайно страдание и неспособност да бъде себе си и да изживее мечтите си. Те всеки божи ден отнемат нечий живот. Затова е важно да се обединим и с общи усилия на родители, учители и обществото да направим така, че децата да осъзнаят опасностите, които ги грозят, за да имат силата и волята да устоят на изкушението.
Проектът на Инер Уил клуб Ст. Загора – „Обединени срещу дрогата“ спечени най-голяма подкрепа на „Дарителска вечеря за Стара Загора – Коледна трапеза на обединена Европа 2017 “, която се проведе на 14.12.2017 г. 
Инер Уил клуб Ст. Загора продължава съвместната работа с Държавен куклен театър – гр. Стара Загора, като тази година насочваме вниманието си към учениците от 6-ти клас на училищата в гр. Стара Загора.
Целевата група е препоръчана от д-р Иван  Добринов – завеждащ отделението по зависимости и Дарин Петков – директор на Старозагорския куклен театър . Спектакълът за възрастни – „БЕЗ ИЗХОД – Изповедта на един наркоман“ цели да покаже влиянието на наркотиците върху съзнанието на човек по един по-различен начин.
„Основният индикатор за нашия успех ще бъде възможността да достигнем до по-голям брой млади хора, обръщайки внимание на превенцията. Смятаме, че това е кауза, която засяга всички нас и чрез съвместна работа можем да постигнем много за нашето бъдеще – „ДЕЦАТА”. Да ги накараме да осмислят последиците от употребата и зависимостта от дрогата. Да ги научим да казват „НЕ!” на наркотиците и да изберат ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА.» – споделят авторите на този проект.
Заповядайте на представлението!