В Стара Загора – двудневна конференция за видео и анимация

На 31 март и 1 април 2018 г. (събота и неделя) в Стара Загора, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се проведе конференция за видео и анимация, организирана от Код:motion – екип момчета и момичета, ръководени от Виктория Райчева (Виктория е старозагорка, възпитаничка на ПМГ „Гео Милев”). Идеята на организаторите е срещата „да запали интереса на младите хора към видеото и анимацията и да ги мотивира да се развиват в сферата на дигиталния свят”. Целта е да се срещнат съмишленици, да обменят практики и нови идеи, да получат нови знания, да подобрят своите умения, да се мотивират и повярват в своите възможности. Лектори ще бъдат едни от най-добрите професионалисти в създаване на видео клипове и анимации, които гледаме всеки ден, а също и в популяризирането им в социалните мрежи. Имената на презентаторите през първия ден – Жюстин Томс, Слав Славчев, Андрей Хадживасилев, Цветомир Зехов, Николай Михайлов, Калин Илиев, Аспарух Петров.

През втория ден ще  представят своите  теми Огнян Костовски, Катя Тодорова, Мартин Попов, Веселина Дашинова, Росица Захариева, Николай Иванов, Александър Костов, Венелин Добрев. Лазар Радков и Богдан Василев ще се погрижат да няма заспали, скучаещи и схванали се от седене на столчетата с игри и гимнастика. Отделно публикуваме пълната програма.

Събитието започва в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора  в събота с регистрация от 10:00 до 10:40 часа. Откриване – в 10:40 ч. Втория ден – в неделя началото е в 10:00 ч.

Повече информация на https://www.kodmotion.com/ . Там можете да прочетете в рамките на десет изречения и блиц информация за лекторите.

Снежана Маринова