Градина „Светлина“ представя спектакъла „Цветята на малката Ида“

Чуден спектакъл „Цветята на малката Ида“ по мотиви от едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен ще оживее на сцената на Държавна опера – Стара Загора на 2 април 2018 г. (понеделник) от 17:30 ч.

Героите в този красив танцово-театрален спектакъл са всички 220 малки възпитаници на Детска градина № 10„Светлина“, още – сценарий и постановка на актрисата от ДГ “Гео Милев“  Елена Азалова; хореография, музикална среда и в ролята на Приятелката на Студента –  примабалерината на Държавна опера – Стара Загора Ромина Славова, в ролята на Студента – Ивелин Христакиев. Това е третият спектакъл на „Светлина“ в Операта след „Докосване“(2013 г.) и „Пепеляшка“(2016 г.)

За новата продукция са ушити 180 нови костюми за децата и 40 ще се ползват под наем от Балетна школа „Па де Кре“. В оригиналната хореография на Ромина Славова е използвана валсова музика на Д. Шостакович и Фр. Шопен. Лайтмотив на спектакъла е валсът „Грамофон“ на Евгений Дога. Децата ще танцуват и на филмова музика – известният валс на композитора Ян Тирсен от филма „Невероятната съдба на Амели Пулен“, музиката на Дарио Марианели от филма „Ана Каренина“, мюзика на Дейвид Нюмън от анимационния филм „Анастасия“ и др. „За първи път работя по такава голяма продукция с деца. Организацията е доста сложна за напасване и синхрон, но малчуганите от „Светлина“, които никога не са се занимавали с балет,  са невероятно талантливи и отговорни. Огромно удоволствие е да работя с тях. А когато си с тях и в градината, на човек не му се тръгва от това вълшебно място“ – казва Ромина Славова.

Приказната история на Андерсен ще бъде разказана с щастлив край. В сценария на Елена Азалова има Творец на сънища, Крал и Кралица на Царството на цветята, играе Куклата на Ида – Софи, има придворни цветя, влюбени цветя, феи-светулки, музиканти-цветя. Действието се развива по спомените на Студента, който преди години, докато е бил малък, е отвел приятелката си в Царството на цветята и тя е останала там. Ще има и двама малки артисти, които ще играят Студента и Приятелката му като деца.

Заповядайте на 2 април 2018 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Държавна опера – Стара Загора да се насладите на нашия уникален спектакъл! – канят от Детска градина „Светлина“!