Общоградски тържества в Стара Загора за Деня на Тракия

Денят на Тракия, 26 март, когато се навършват и 105 години от Одринската епопея, ще бъде отбелязан с общоградски тържества в Стара Загора. Програмата започва на 25 март 2018 г. (неделя), в 10:00 ч. в залата на Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“ с концерт на лауреатите от Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче 2018“, който се правежда в Стара Загора и е посветен на 26 март.

На 26 март (понеделник), в 17:00 ч. в парк „Тракия“ ще се състои тържествен военен ритуал с полагане на венци и цветя пред паметник „Одринска епопея“. От 19:00 ч. в залата на Драматичния театър започва концерт, посветен на Деня на Тракия и Одринската епопея, с участието на представителен Народен женски хор към Тракийско дружество „Одринска епопея“, странджанските народни певци Манол Михайлов и Костадин Михайлов, танцови формации при НЧ „Св. Климент Охридски 1858“.

Организатори на програмата са Община Стара Загора, Втора механизирана бригада, Тракийско дружество „Одринска епопея“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса.