Първа награда за Клуб „Млад журналист“ от национален ученически конкурс

За трета поредна година Клубът по журналистика „Млад журналист” към Център за подкрепа на  личностното развитие – Стара Загора стана лауреат – първа награда в раздел „вестници” от Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”, Разград 2018 година.  Бъдещите журналисти получиха и специалната награда на Община Разград. Присъдена им бе и първа награда за индивидуално участие в раздел „интервю”, трета награда за репортаж  и една поощрителна за интервю – индивидуално участие.

Още в първата си година на работа в своя вестник „Свободна зона” младежите получиха своето признание, участвайки в Националния ученически журналистически конкурс „Стоян Михайловски”, Русе  и взеха второ място в раздел „вестници”. Година по-късно дойде и първото  място от „Григор Попов“. Миналата година Клуб „Млад журналист” получи, освен първа награда за изданието си и специалната награда на РИО – Разград за отличната си работа. Много деца са минали от създаването на клуба досега като негови участници. В момента групата е от 12 ученици от различни училища. Вече има четири младежи, които следват журналисистика в СУ „Климент Охридски” и в Германия.

„Честно казано първото място отново, ме изненада. И не защото не го заслужаваме, а защото три поредни години да си първенец, си е –Уаау!  Но безкрайно се радвам на постиженията на децата.  Летвата на успеха ни се вдигна много високо и това поставя пред нас и много отговорности. „Свободна зона” продължава да излиза всеки месец – вече 42 броя. Той е и ще бъде огледалото на прекрасните неща, които сътворяват младите хора на града ни. Обичам децата, с които работя и винаги ще ги подкрепям в техните желания и начинания” – сподели за Долап.бг Розалина Карамалакова, която с огромно желание подготвя младежите за бъдещата им професия, а също така напътства и малките ученици от ОУ ”Кирил Христов”, където също ръководи Клуб „Медии” и заедно издават училищния вестник „Потомци”.

Поздравления за Клуб „Млад журналист“ и ръководителя на клуба Розалина Карамалакова!

Долап.бг