Малките славейковци търсиха Фантома на Операта в образователна обиколка

Цял астрономически час днес учениците от 1 б клас на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ и преподавателите им Гергана Вълкова и Габриела Бистрева търсеха Фантома на Операта в една забавна образователна разходка с директора на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов.

Малчуганите от специалната паралелка с рисуване посетиха различни места в Операта – фоайето с гостуващите изложби, залата и сцената, където им бяха демонстрирани различни възможности на осветление, звук, въртяща сцена. Децата научиха какво е „реквизит“, как се прави едно представление, а също и проведоха кратък урок в балетна зала. Особено интересно им беше в Художествено ателие, където разгледаха части от декора на подготвяната в момента премиера на операта „Турандот“ от Дж. Пучини.  Сопраното Елена Баръмова  разказа на децата за подготовката на оперните певци и заедно с корепетитора Поля Влахова им представиха една популярна ария.

В края на обиколката децата разбраха, че Фантомът на Операта се появява вечер в представленията на Операта и е част от магията, наречена Опера.