Старозагорски младежи от клуб „Дебати“ с отлично представяне на Национален форум

Младежите от клуб „Дебати“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към Община Стара Загора се представиха отлично на Националния дебатьорски форум 2018. Старозагорските участници, с ръководител Станка Стойчева, се включиха активно във форума, организиран от Асоциация „Дебати“ България, който се проведе в Бургас. През годините той се е утвърдил като една от най-търсените възможности от студенти, ученици и учители от цялата страна, които искат да подобрят уменията си за презентиране и говорене пред публика. Тази година дебатьорските групи бяха определени според броя на участниците. Всички те имаха възможността да преминат обучения на български или английски език в студентски или ученически формат.

Двама представители от Старозагорския клуб стигнаха до финал – Радослав Благоев и Илиан Стратиев във формат „Британски парламент“ на български език. Те достойно заеха второ и четвърто място като членове на отборите на „Откриващото правителство“ и „Закриващата опозиция“. Всички участници се включиха в обучителните модули и тренировъчните дебати. Борис Върбанов затвърди своите умения във формат „Британски парламент“, а Румяна Петрова, Мая Ангелова и Явор усвояваха изискванията на формат „Световни училища”.

В Националния форум участваха над 300 души от клубовете по дебати от цялата страна. Различните модули се провеждаха в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“.

Старозагорският Клуб „Дебати“ е официално асоцииран към Асоциация „Дебати“ България, а по време на форума, младежите получиха своите членски карти.