Шампион ще награждава шампиони

Шампионът на откритото първенство на Азия по математика през 2017 г. Теодор Танков ще връчи купите на победителите в четвъртото издание на  „Математически таланти”.

Състезанието ще се проведе на 11 март 2018 г. в Стара Загора, Зала 1 на Хотел „Верея“ и за него са се класирали най-добре представилите се участници в обучението на клуб „Математически таланти”.

Обучението се проведе върху 7 теми в периода септември 2017 г. – януари 2018 г. за всеки един от класовете 1, 2, 3, 4, 5 и 6.

Учениците от всеки клас решаваха задачи по определени теми и изпращаха за  рецензия по пет задачи за самостоятелна работа, съобщи ръководителят на клуба старозагорския математик Любомир Любенов.

В началото на февруари 2018 г. бе определен и списъкът с финалистите.

Сред имената им личат тези на Огнян Огнянов  от София– лауреат на  „Успелите деца на България” на фондация „Димитър Бербатов” и неговата подгласничка Демира Недева от Пловдив,  на абсолютните шампиони от Тайландската олимпиада през 2018 г. Йордан Стоянов от Пирдоп и Ясен Пенчев от Габрово.

Финалистите са 70  и са от 17 града на България-   Банкя, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Димитровград, Елхово, Пирдоп, Пловдив, Първомай, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

Купите на шампионите ще връчат професор Веселин Видев, доктор по математика от Тракийския университет в Стара Загора и Теодор Танков – шампион на Азия за 2017 г.

Мариана Богданова, автор на учебниците по математика за 1 – 4 клас  е подготвила специален подарък за учителите на шампионите – книга с автограф.

Часът и мястото на срещата са известни.

Неизвестни са само шампионите.

 

На снимката: шампионите от 2017 г.