Огнената Рут и музикалният виртуоз Владо Джамбазов ще гостуват на старозагорци

На моста между жанровете винаги се случват неповторими неща и на 10 март 2018 г. старозагорската публика ще преживее едно такова уникално музикално обединение на класическата и поп-R&B-джаз сцени.  Червенокосата бунтарка Рут Колева идва в Стара Загора заедно със своите музиканти, за да представи с оркестъра на Старозагорската опера най-новия си албум, наречен „Confidence. Truth” („Увереност. Истина“) с хитовите “Oceans”, “Run” и “Tokyo”, както и най-обичаните песни от своята творческа визитка.

Албумът с пореден № 5, записан в легендарните музикални студиа на RedBull в Лос Анджелис направи световната си премиера през есента на  2017 в Токио, където преди две години тя бе отличена за най-добра певица на JaJ Awards на радио InterFM. Българската премиера бе на 16 ноември съвместно със Софийската филхармония в зала „България“. На 10 март Рут Колева се качва на старозагорска сцена.

Уникалното звучене на песните й е запазена марка, но то е само едната част от онова, което прави безкомпромисната Рут различна. Другата са текстовете. Няма начин да чуеш и дума, не минала през сърцето на неукротимата певица.  По удивителен начин целият  живот на красавицата и този около нея, се прераждат в изпята истина. Вътре са и сладостта, и горчилката, и отчуждението, но и топлината и човечността, болката от насилието, но и силата на истинската любов.

Артистичното израстване на певицата е така устремно, че песните й вече са в плей листите на BBC и международни медии на няколко континента, както  и по  високите места в класациите „UK Soul Chart“. Продуцентът на Бруно  Марс и Ейми Уайнхаус – Марк Ронсън, нарича албума й „невероятен!“.

Диригент на този много специален концерт ще бъде композиторът Владимир Джамбазов, който е и автор на всички симфонични аранжименти. Освен че от 2015 година насам дирижира всичките живи и студийни симфонични проекти на Рут, Владо има и една много важна, чисто емоционална причина да дойде в Стара Загора. Неговата съдба е дълбоко свързана с града, в който е живял почти 20 години.  А на 10 март от 19:00 часа, заедно с огненото момиче с кадифения глас Рут Колева, нейната рок банда и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора, той  ще излезе на  същата сцена, на която две години е свирил като оркестрант.

Рут Колева – „Увереност. Истина“. Една луксозна и емоционална вечер.

Ето и няколко линка, свързани с албума:

https://www.youtube.com/watch?v=fz2nVXeOFB8

http://egoist.bg/rut-na-parcheta/

https://www.bnt.bg/bg/a/rut-koleva-i-sofiyskata-filkharmoniya-predstavyat-noviya-album-confidencetruth

http://ruthkoleva.com

http://facebook.com/ruthkolevamusic

http://soundcloud.com/ruthkoleva

Росица Ранчева