Наградиха с почетен плакет Народно читалище „Св. Климент Охридски“ Стара Загора

Съюзът на народните читалища -1911 г. награди с почетен плакет Народно читалище „Свети Климент Охридски-1858“ Стара Загора по случай неговата 160-годишнина. Високото отличие беше връчено на 28 януари 2018 г. на тържество, посветено на голямото събитие от зам.-председателя на Съюза Минко Стефанов. Той изпълни приятното задължение да награди със златен медал дългогодишния председател на читалището д-р Иван Аяров. В емоционалното си слово д-р Аяров очерта трудния, но славен път на читалището, превърнало се в духовен център на българския дух и творчество. Той благодари на стотиците самодейци, на читалищните дейци, на десетките граждани, които с вълнение, любов и очакване всеки ден прекрачват прага на обновения дом на духовността, за да направят и те своя дан в общата съкровищница на знанието и изкуството.

По повод юбилея НЧ „Свети Климент Охридски-1858г“ награди Съюза на народните читалища 1911 – гр. София с Почетен плакет за умело предводителство на читалищното дело в България. Същото отличие получи Тракийско дружество „Одринска епопея“ – Стара Загора за изключителен принос в съвместната дейност за защита на българщината. С почетен плакет беше удостоен и Райчо Гънчев – основателят на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ за изключителен принос в съвместната дейност за отстояване на българския дух.
Със златен медал беше удостоена Анелия Овчарова за заслуги към читалищното дело в Община Стара Загора.

Почетни златни значки получиха Диана Атанасова – началник на отдел „Култура“ в Община Стара Загора, Валентина Бонева – председател на Общинския съвет на БСП, Минко Стефанов, Цанко Атанасов – председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“ и др.

В концертната програма участваха Вокално студио „Розов свят“, ДМФ „Звездопад“, балетна школа „Терпсихора“, Детски танцов състав „Зорничка“, както и всички формации на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Зорница“ – част от неоценимото богатство на  НЧ „Св. Климент Охридски-1858“.

Росица Ранчева