Дневен център “Св. св. Козма и Дамян“ чества 11-годишнина

На 26 януари 2018 г. се навършват 11 години от създаването на Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми “Св. св. Козма и Дамян“ в Стара Загора. Първоначално стартирал като проект на „Отворено общество“, днес центърът предоставя услуги като държавно делегирана дейност на Община Стара Загора.

При капацитет 30 души, в момента от услугите му се ползват 22. С тях работят психолози, психиатри, медицински специалисти, музико- и арт-терапевти. Провеждат се занимания по цветарство и градинарство, трудотерапия, екскурзии и т.н. Осигурени са консултанти по правна грамотност, юридическа защита и спешна психиатрична грижа. В центъра има  параклис „Св. св. Козма и Дамян“, в който служи отец Йордан Карагеоргиев.

За 11-ия рожден ден екипът на центъра е подготвил програма за отбелязване на празника, която ще започне в 09:00 часа с литургия в параклиса. От 10:30 ч. е началото на молебен за здраве и приемане на поздравления по случай рождения ден. Следва посрещане на гости на чай и сладки и раздумка с екипа и потребителите. От 12:30 ч. е партито на потребителите и екипа в ресторант „Тифани“.
Dolар. bg честити 11-ия рожден ден на приятелите си от „Св. св. Козма и Дамян“ с пожелание за здраве   и много празници и в делниците!