Най-красивите класни стаи отличиха във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора

Празничната украса „Снежната гора“ на 6 „в“ клас с ръководител Дида Мирчева и 4 „б“ клас с класен Мара Цонева бяха отличени най-високо в конкурса за най-хубава коледна украса на класна стая във Второ основно училище „П. Р. Славейков“ – Стара Загора.

Шестокласниците получиха лично от Дядо Коледа, Джуджето и Снежанка красива торта с коледни звезди по нея. Класната стая на големите и по-малките ученици с уникалната „Снежна гора“ и висящи балеринки, красиви пердета, празнично нагиздена дъска създава във всеки, който влезе в нея, чувство за уют и топлина.

Един чуждоезичен Дядо Коледа (прилича му, нали все пак пристига от чужда страна – от Лапладния) обиколи днес и класните стаи на останалите отличени в конкурса. Първо посети 1 „в“ клас с класен ръководител Мария Вангелова. Неописуемо усещане от детските очи, които се закръглят от изненада и радост при вида на Добрия Старец! След това мина през 1 „д“ клас, който се беше подготвил да го посрещне с коледна песен. За втори път тази класна стая на децата и класния ръководител Маруся Колева е отличена в училищния конкурс. Децата очакваха и своите родители малко по-късно, защото имаха подготвен Празник на цифрите.

Дядо Коледа зарадва с торта и най-малките възпитаници на Второ основно училище – децата от подготвителна група с ръководител Магдалена Славова. След това посети шестокласниците и още един награден клас – 6 „б“ с класен ръководител Стоянка Робакова, които делят една класна стая с 3 „а“ клас на Соня Рачева.

Поощрени с бонбони бяха учениците от 5 „в“ клас с ръководител Милена Дженева и 5 „д“ клас с класен Таня Сивенова. Поотрасналите деца разглеждаха гостенина с интерес и любопитство, присъщи на възрастта, в която все още се вярва в чудесата. А г-жа Сивенова припомни, че няма възраст за очакването и че най-съкровеното послание на идващите празници е да има повече красота, щастие и доброта между хората.

Лично директорът на училището Милена Желязкова връчи на всички наградени подаръците – лакомства и пожела още повече успехи, усърдие и старание – и в учебния процес, и в творческите дейности, с които учениците на Второ основно училище създават толкова красота.