Обявиха зам.-кмета Иванка Сотирова за най-добър социален партньор на СБУ

Церемония по връчване на годишните награди на Синдиката на българските учители (СБУ) се състоя на 15 декември 2017 г. в столичния парк хотел „Москва“. Това съобщи за dolap.bg областният координатор на организацията Иван Поров.

В 11-ия национален конкурс на СБУ за най-добър социален партньор – кмет, тази година наградите си поделиха зам.-кметовете по образование на Стара Загора, Бургас и Варна. Зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова заслужено получи плакет, диплом и аплодисменти за всеотдайния си труд и за иновативния си подход към решаване на проблемите в сферата на образованието.

За най-добър социален партньор -директор на учебно заведение с високото отличие беше удостоена Любка Иванова – директор на Детска градина No 34 “Райна Княгиня“ – Стара Загора.

В 12-ия национален конкурс на СБУ „Синдикалист на годината“ високото звание беше отредено за Лилия Динева – председател на Общинския координационен съвет  на община Раднево.

„Журналист на годината“ в 19-ия национален конкурс на СБУ стана Стоянка Цачева, главен редактор на вестник „Гълъбови вести“, град Гълъбово.

Преди това се състоя 37-ият синдикален съвет на СБУ на тема „Приемственост между поколенията и работа с младите учители“ с научен ръководител д-р Янка Такева, председател на УС на СБУ. Във втория панел доц. д-р Надежда Калоянова говори за „Наставничеството в образователната среда – форма на институционална и между институционална приемственост“. Доц. д-р Антони Гълъбов говори за „Междугенерационни отношения в училищната общност и ролята на младите учители в диалога с родителите“.

Росица Ранчева