Приказни герои безчет в Детска градина № 20 „Мир“ в Седмицата на четенето

Детска градина № 20 „Мир“ Стара Загора се включи в Националната седмица на четенето – 11-15 декември 2017 година. Официалното откриване се проведе Регионална библиотека “Захарий Княжески“. В него участваха деца от ДГ № 4 с драматизация по съвременен вариант на приказката „Дядо вади ряпа“. Те очароваха с играта си присъстващите и заслужиха техните аплодисменти. На 12 декември на гости на децата от градината бяха Хитър Петър и Хитрана Мърморана. С много  песни, танци и приказки децата се забавляваха с любимите си герои.

Дните 13 и 14 декември бяха отново посветени на приказките. Във всяка група гостуваха родители, които се включиха в маратона като четоха приказки на малчуганите. Националната седмица на четенето беше закрита с Карнавал на приказните герои. Детската градина се превърна в райско местенце, в което си дадоха среща Меца и Зайко, Червената шапчица и Вълчо, Седемте козлета и Лиса.

Децата от Д Г № 20 „Мир“ благодарят на РИО – Стара Загора за безценните подаръци, които получиха  десетки луксозни книжки с приказки, енциклопедии и помагала за работа. А деца и учители благодарят заедно на родителите, които се включиха в Националната седмица на четенето и за личния пример, който дадоха на своите деца!